Новини Пловдив

Акция за регистриране на домашни любимци

Регистирай куче - спечели награда

839Прегледа
Акция за регистриране на
5 (100%) 1 vote

В месеца на животните и хората, които ги обичат кметът на район ” Южен” призовава всички домоуправители на етажната собственост да информират писменно  колко броя кучета се отглеждат и  от кого и на какъв административен адрес, в съответната етажна собственост.

“По този начи ще бъдат обхванати повече собственици  на домашни любимци, ще бъдат регистрирани в електрония регистър на Община Пловдив и наистина ще бъдем отговорни не само, към себе си, а и към всички ни, ще имаме една по точна информация за действителния брой домашни кучета отглеждани на  територията на района. По данни от електрония регистър в Южен са регистрирани до момента  1002 кучета”

– сподели Инчев.

 

“Бъди отговорен  към себе си, към децата ни и към обществото -това е мотото на кръглата маса, организарана в района която ще се проведе на 14.09.2018 г. в 13.00 часа в заседателната зала на район “Южен”- допълни кмета.  По обширната тема за животните и отговорността на всеки един от нас, свои гледни точки ще представят  Директора на ОП “ЗВК” Пловдив- Георги Божев, г-жа Яна Янкова управител на Немския кастрационен център , д-р Шанков  председател на Пловдивското киноложко дружество, Йорданка Цонева – гл.експерт към дирекция “ЕУО” при Община Пловдив, както и инж. Е. Първанова – нач. отдел “ЕЗОСД” при район “Южен”.

 

Предстои и награждаване на поредното куче, спечелило пакет с подаръци по проект иницииран от Община Пловдив – “Регистирай куче – спечели награда”, както и свободна дискусия на всички присъстващи. Целта на  кръглата маса е  да се превърне в една дискусия свързана с проблемите не само на домашните любимци, а и на бездомните кучета и котки. Събитието е открито и вески които желае може да присъства.”

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар