БългарияНовини ПловдивСпорт

Борисов: “Стотина милиона” за национален стадион, ако футболистите се класират за Европейското

Снимка: Дневник

А стадион Пловдив продължава да пустее

1.7KПрегледа
Борисов: “Стотина милиона” за национален стадион, ако футболистите се класират за Европейското
5 (100%) 1 vote

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне “стотина милиона” за изграждането на нов национален стадион. Той обаче постави условие – футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 г.

Думите му дойдоха при посещението му при националния отбор по волейбол във Варна. Премиерът се срещна с играчите, водени от Пламен Константинов, минути преди сутрешната им тренировка.

Публика на мачовете – милиони за стадиони

“Ако продължат така и се класират , аз мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Ама да е така – като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо”, каза Борисов.

“Стадион Пловдив” – болката на пловдивчани

От десетки години състоянието на стадион Пловдив пък е болка за всички пловдивчани. Не веднъж той е ставал обект на политическо, най-вече предизборно, говорене, но към момента там всичко се руши. Съоръжението носи носталгични спомени за пловдивчани от годините, в които са се играли мачове пред 50 000 души. До сега общата нагласа на местната власт е била, че без държавно финансиране този проект би бил невъзможен.

Тази година обаче има идея от страна на кмета Тотев за ремонт на стойност 15млн. лв., който да стартира през 2020г. Ето, сега има удобен момент, в който общинската администрация, както и пловдивските депутати, да се опитат да се възползват от създалата се ситуация и добрата воля на премиера Борисов и правителството.

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар