Новини ПловдивСъбития

България спечели 20 медала на международен конкурс в Пловдив

Успехът на страната ни е по-висок от средния за света

1.15KПрегледа
спечели 20 медала на международен конкурс
5 (100%) 1 vote

Двадесет медала спечели България от международния конкурс , който се проведе в от 21 до 25 август 2018 г. На страната ни се присъждат 1 Голям златен, 5 златни и 14 сребърни медала. Преобладават отличията за . Следват ги тези за бренди. Наградени са и произведени тук ликьор, водка и мастика. Най-много медали печелят производителите от Тракийската низина и Черноморския регион.

„България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г. Успеваемостта на страната ни (спечелени медали спрямо подадени мостри) e между 30% и 40%. Тази година обаче тя достига  42.5%! Това е по-висок резултат от средния за държавите, участвали в конкурса“, коментира Меглена Михова от „Пробежекс“, представител на Spirits Selection у нас. „За втори път българска напитка е с Голям . Това показва, че произвеждаме напитки с едно и също качество, на световно ниво“, допълва тя.

1300 мостри от 50 държави участваха в пловдивското издание на Spirits Selection. Те бяха оценявани от над 70 експерти от цял свят. Spirits Selection by Concours Mondial е единственият пътуващ конкурс в света. Следващата страна-домакин е Китай.

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар