Мега МамаНовини Пловдив

„За животните с любов“ – Kонкурс за най-малките

1.05KПрегледа
Оценете това

От 03.09. до 04.10.2018г. Община Пловдив отбелязва Месец на животните и хората, които ги обичат. По този повод район „Централен“ – Община Пловдив обявява за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“. Срокът за събиране на материалите е 25.09.2018г. Партньор на конкурса е Регионалният природонаучен музей – Пловдив. Конкурсът има за цел да популяризира хуманното отношение към животните, както и да насърчи собствениците на домашни към отговорно поведение: спрямо своите любимци, но и към своите съграждани.

„За животните с любов“ включва Конкурс за фотография и Конкурс за рисунка. Деца на възраст от 7 до 13 години могат да изпратят на район „Централен“ красиви, смешни или затрогващи снимки от своето общуване с животните: забавен момент с участието на домашния любимец; снимка/колаж с кучето като малко и/или към днешна дата; снимка с домашния любимец по време на разходка; среща с бездомно/диво животно и др. Допустимо е да се кандидатства с повече от една фотография, изпратена на centralen@plovdiv.bg.

За най-малките деца от 5 до 6 годишна възраст район „Централен“ дава възможност да се изявят с рисунка, която или да предадат в своята детска градина, или да донесат в сградата на ул. „Христо Г. Данов“ 39. Ще бъдат приемани индивидуални, авторски творби, като тук е допустимо участие само с една рисунка. „Ако детето няма домашен любимец може да нарисува имагинерен такъв. Нека децата мечтаят!“, споделят организаторите от администрацията. Награждаването на „За животните с любов“ ще се състои в Регионалния природонаучен музей – Пловдив в началото на октомври. Награди са предвидени както за децата, така и за животните. Подробният регламент може да бъде прочетен на www.plovdivcentral.org.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар