Новини ПловдивПолитика

Иван Тотев за Съединението, стабилността и обвиненията

Кметът обеща нов площад и работещ зоопарк до края на годината

3.53KПрегледа
Иван Тотев за Съединението, стабилността и обвиненията
5 (100%) 1 vote

Малко след старта на новия политически сезон, кметът на Пловдив Иван Тотев отговори на въпросите относно обществените поръчки за зоопарка и Колодрума. Той категорично отрече вината си. Днес в предаването “Тази сутрин” той заяви, че това, което е направил с неговия екип е правилно, тъй като тогава закона го е позволил. Градоначалникът добави още, че градът ни се нуждае от стабилност в управлението, а той е сигурен, че ще имаме такава.

Тотев отрече да е ощетил пловдивчани със сумата от 8 милиона лева: “Категорично, това не е вярно. Агенцията за обществени поръчки, ако открие нещо такова, по закон тя е задължена да го внесе в прокуратурата. Това не се е случило, просто защото няма такива нарушения.” Той обяснява нападките срещу себе си с това, че когато в Пловдив се случи нещо голямо всеки започва да хвърля “кал” по него. По думите му скандал със същите размери беше и казусът с Пеещите фонтани.

Твърде много критики към местното управление са отправени по повод бавните улични ремонти, както и за проектите, относно Пловдив Европейска столица на културата 2019. Много от първоначално заложените няма как да бъдат финализирани на време. Тотев обаче обеща: настилката и осветлението на Централния площад ще бъдат готови до декември месец тази година. Всичко това, което се случва ще остане след нас, дори и след 50 години, заяви местният управник.

На въпросите за липса на сграда за операта, галерията и изложбена зала, кметът отговори, че това не е от толкова голямо значение. Античният театър според него е достоен заместник на традиционните зали.

Трафикът е частта от ежедневието, която трябва да ни радва най-много. Това се случва, когато Пловдив е предпочитан град за работа, за живот, няма как да няма увеличение на наеми или нещо друго. Това е част от живота, заяви кметът.

Шумните сватби в Столипиново също не са за подценяване. Те обаче са “въпрос на културно отношение” и там не може да се даде реална оценка. Въпреки че, повечето жители вече са ходили из Европа и ако отидете в квартала ще могат да ви проговорят и на немски, твърди Тотев. Да не говорим, че според статистиките, това е най-безопасният маршрут в целия град, успокои кметът.

А за финал, като не искате мръсен въздух, спрете да си палите печките с дърва и въглища. Местният управник напомня, че автомобилите не са основният замърсител на въздуха, запомнете го!

Кметът не пропусна и да поздрави пловдивчани по повод Съединението: “Първо всички да сме живи и здрави, това е най-важното и в ежедневието си да помним дни като 6 септември, дни в които въпреки всички различия, които имаме, можем да се обединим и да получим един резултат, който е невероятен. На пръв поглед звучи като нещо невъзможно, но то реално е възможно да се случи.”

 

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар