20 C
Пловдив
17 април, 2021

Напушен и пиян опитали да подкупят полицаи, за да не им съставят актове за нарушения

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Окръжна предаде на съд двама , опитали да подкупят полицаи, за да не им съставят актове за нарушения

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда два обвинителни акта спрямо шофьори, опитали да подкупят полицейски служители, за да не извършат действия по служба – да не им съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл. 304а вр. чл. 304 ал. 1 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Й.Г., на 28 г., бил спрян за на 23 януари 2021 г., в гр. Пловдив, когато се провеждала Специализирана полицейска операция по безопасността на движението. Той пътувал с лек автомобил, марка „Мерцедес“ . При извършен тест с техническо средство, уредът отчел, че Й.Г. шофирал след употреба на наркотични вещества – марихуана. Пробата за алкохол била отрицателна. Двамата полицейски служители уведомили Й.Г. за резултата от теста и му съобщили, че автомобилът му ще бъде дерегистриран и ще му бъдат свалени номерата. За да не го санкционират, обвиняемият Й.Г. хвърлил 35 лева през отворен прозорец на служебния автомобил.

Служителите на не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Й.Г. е предаден на съд и за управление на моторно превозно средство след употреба на марихуана – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.
На съд е предаден и Г.К., на 41 г., който на 2 март 2021 г. бил спрян за проверка от полицейски служители в с. Крушево, общ. . Той шофирал лек автомобил, марка „Мерцедес“.

ВИЖ ОЩЕ :  С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

При извършен тест с техническо средство „Дрегер“, уредът отчел наличие на алкохол в кръвта от 0,89 промила. За да не му съставят акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, обвиняемият Г.К. подхвърлил в служебната кола 150 лева. Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай.

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Най-ценният опит, който получих, бе тук, в Областна администрация Ще продължа да отстоявам обществения интерес

Предвиденото от закона наказание за опит за подкуп на длъжностно лице е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.
Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседания по внесените обвинителни актове.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив