20 C
Пловдив
17 април, 2021

Задържава 68 годишен мъж извършил палеж в Стария Град

Вижте още

Последвай ни

17,715FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

За броени часове бе задържан 68-годишен мъж, извършил палеж на навес в Стария град. Малко преди 04,00 часа сутринта на 18 март, в дежурната на Четвърто РУ е получен сигнал за горяща сграда.

На посоченото място- улица „Съборна“ 18, пристигнали екипи на ПБЗН- и полицията, но заварили почти напълно изгорял дървен навес към Конюшните на Царя.

Служителите на реда, които добре познават контингента водещ скитнически начин на живот и лица, които пребивават в изоставени или оставени без надзор места, влезли в дирите на извършителя – 68 годишен, стар познайник на полицията.

След задържането му мъжът признал, че е събрал съчки и хартия, които запалил за да се стопли, но оставения без надзор огън бързо обхванал дървената конструкция. Със стартирането на зимния сезон екип на Четвърто районно управление ежедневно извършва обход в района на Стария град, като следи за места и сгради, които биха могли да послужат за подслон на лица, водещи скитнически начин на живот и при установяване на такива места незабавно сигнализира собствениците на обектите или общината с цел предотвратяване на подобен род инциденти

ВИЖ ОЩЕ :  20 нови дръвечета ще засадят в Южен
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за...

Още новини от Пловдив