България

Пътници от Бейрут влизат в България без проверка на летището

30 от общо 40-те пътници са намерени, а другите са излетяли със следващия полет

724Прегледа
Оценете това

Трансферни от полет от столицата на Ливан Бейрут не са насочени за проверка при влизането си в , респективно в Европейския съюз. За поредния пропуск в сигурността на летище София съобщи “Офнюз”, а пред “Дневник” от аерогарата потвърдиха информацията.

Става дума за полета на авиокомпания “България ер” от 3 септември – FB 814, кацащ от Бейрут, уточняват от пресцентъра на летището. “Допуснато е смесване на пътниците, пристигащи от “трета страна”, с вече проверени заминаващи пътници. За случая веднага са информирани компетентните органи, както и са предприети съответните административнонаказателни мерки”, съобщават още от аерогара София.

По информация на “Офнюз”, след като пропускът бил установен, е започнало издирване по кафенетата и магазинчетата на аерогарата на 40-те пътници, които трябвало да продължат пътуването си към други европейски дестинации. От тях 30 са били намерени и проверени, но други 10 са заминали за следващия си полет, без да бъдат намерени.

“Веднага след констатиране на пропуска са взети необходимите мерки, гарантиращи общите стандарти за сигурност и недопускане на пробив в сигурността”, обясняват още от пресцентъра на летището, без да отговорят на въпроса конкретно какво изискват разпоредбите за сигурност в такива случаи.

 

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар