Новини ПловдивСъбития

Район Централен обявява конкурс за ученици на тема: “Написано за Пловдив”

Една от най-атрактивните награди е стаж в медия

1.3KПрегледа
Район Централен обявява за ученици на тема: “
4 (80%) 4 votes

По повод Съединението на България район Централен се обръща към всички ученици от 7 до 12 клас с покана да творят и да се включат в литературния конкурс на тема „Написано за Пловдив“. „Причината да обявим конкурса за литературна творба е свързана с това да провокираме подрастващите да мислят и пишат критично. Важно е младите да имат съвременен поглед, съобразен със същността на гр. Пловдив, с неговото настояще, минало, личности и сгради,“ коментира , под чиято егида се състои конкурсът.

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в кв. Капана и покана за участие в събитие през есента на 2018г. На събитието ще присъстват журито и представители на партньорите на „Написано за Пловдив“, без които конкурсът не би имал реализация, а е един от тях.

До 18 октомври младежите могат да подават свои авторски творби – поезия или проза. Сред условията за участие е творбата да бъде на български език, да не надвишава 2 стр. А4 дължина и да не е била награждавана до момента. Организаторите допускат и визуален материал, прикрепен към творбата.

Съгласно съвременните форми на комуникация кандидатури ще се приемат по електронен път – на имейл centralen@plovdiv.bg . След изтичане на срока за участие администрацията ще изпрати всички творби на журито на конкурса.

Районният кмет Георги Стаменов благодари на писателя Димитър Райчев, журналистите Деница Торньова, Таня Грозданова – Кънева, Паулина Гегова, както и на издателя Виктория Бисерова за това, че приеха поканата да журират пилотното издание на „Написано за Пловдив“.

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар