Новини Пловдив

Стара тръба превърна живота на съседи от Тракия в кошмар

Сагата продължава от 1996 г. до днес

1.26KПрегледа
Стара тръба превърна живота на съседи от в кошмар
5 (100%) 1 vote

 Ние в кв. Тракия не сме ли граждани на този град? Защо ни подлагат на това унижение и страдание. От кметството не ни обръщат внимание от ВиК казват че кмета отговаря и парите били свършили. Кажете г-н Кмете, какво сме ви причинили плащаме си данаците редовно а живеем все едно в 14 век затънали в и тиня? Защо?

Така Красимир пита всички в групата ни с какво е заслужил този всекидневен тормоз. По думите му сагата продължава още от далечната 1996г. Старият тръбопровод се пука по 6-7 пъти в месеца, на едно и също място, в интервал от около 400 метра.

Проблемният участък е с дължина 800 м. и започва от 81-ви блок в ж.р. Тракия та чак до 84-ти и нататък. От водоснабдяване започват да копаят преди около две седмици и оставят всичко така. Авариите са през ден, а отговорните лица казват, че аварийната група не работи през нощта.

Като съвестни граждани, будният господин и неговите съседи, молят кмета на район Тракия за помощ. Осъзнавайки, че общината и водоснабдяване са различни звена, те поемат този риск, тъй като вече се намират в безизходица.

Оказва се, че г-ин Димитров, кметът на район Тракия, е изключително отзивчив. Взема мерки и води инж. Гълъбов на мястото на аварията. Той от своя страна уверява потърпевшите в района, че до 17 септември тръбата ще бъде подменена и заровена. Хората обаче са доста притеснени дали и този път обещанието ще бъде спазено. Водоснабяване молят за още малко търпение и доверие, а същевременно аварийна група от 8-10 човека няма как да се справи с ремонтите в цял Пловдив.

Проблемите на потърпевшите обаче не свършват до тук. Повечето хора, като Красимир, отглеждат малки деца и за тях става изключително трудно да им осигурят необходимите грижи. Дори в момента, в който пуснат водата тя е неизползваема в следващите 2 или 3 часа, защото е примесена с кал.

От 15 август до момента, което е повече от половин месец, никой не работи по въпросния проблем. Каналът продължава да се пълни с вода и боклуци. Покрай него всеки ден минават деца и това се превръща в опасност за здравето им. Заради разкопките няма как да се подменят кофите за боклук и така живущите в района са принудени да създават изкуствени сметища около домовете си.

Черешката на тортата е битката за паркоместа. Осемте блока, в съседство на проблемната тръба, губят и достъпа си до паркинга. От тук нататък следва битка за свободно място.

Така за няколко седмици животът на тези хора се преобръща с главата надолу. Те не ругаят държавата за случилото се. Не говорят и за обезщетения. Единственото, което искат е проблемът им да бъде решен час по-скоро. Както казва Красимир те “също са граждани на този град”.

Аварира много често. Скоростта не е много задоволителна. Аз настоявах да имаме срокове и отговори. Като например кога ще има липса на вода. Ако знаете, че в понеделник няма да имате вода ще планирате някъде другаде да отидете. До 17ти септември обещаха че всичко ще бъде наред. Такова мнение изрази пред сайта ни, кметът на район Тракия, Костадин Димитров.

Очакваме отговора и на инж. Гълъбов от ВиК-Пловдив.

Коментари

Маринела Стефанова

Вашият коментар