Новини Пловдив

БЛИЗО ЕДИН ТОН НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ ОТКРИХА В ЧАСТЕН ИМОТ В ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

874Прегледа
БЛИЗО ЕДИН ТОН НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ ОТКРИХА В ЧАСТЕН ИМОТ В ОБЛАСТ ПЛОВДИВ
Оценете това

Екип на митническа мобилна група задържа близо един тон нелегален алкохол при проверка на 12.11.2018 г. в района на област Пловдив.

Проверката започва в данъчен склад за етилов алкохол и дестилати. Установено е, че складът има изход към частен имот със стопанска постройка. В стопанската постройка са открити пластмасови бидони с различна вместимост, пълни с 954 литра жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол.  След измерване е установено, че алкохолното съдържание на откритата течност  е 51 % vol.  В рамките на проверката от собственика на частния имот не са представени документи, удостоверяващи плащането на акциз според  Закон за акцизите и данъчните складове. Алкохолът е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар