Новини Пловдив

Ден 7 : Събрание в парка зад хотел Санкт Петербург

На живо 17.03 в 14:00ч

1.67KПрегледа
Ден 7 : Събрание в парка зад хотел Санкт Петербург
5 (100%) 25 votes

На живо 17.03 в 14:00ч 
Плакати и транспаранти за предстоящия протест са окачени на много места в квартала и града – по мостове, надлези и булеварди. Очаква се този протест да бъде още по-масов от този миналата неделя, тъй като участие в него са заявили и граждани от други квартали на града, които се обявяват срещу унищожаването на зелените площи в .

Междувременно продължават да събират и подписка срещу застрояването на парка. В нея са се подписали повече от 2000 души. От Инициативния комитет на протестиращите обявиха, че получават подкрепа дори от българи в чужбина.

За първи път пловдивчани изригват така категорично срещу застрояване в града.

Тези протести са до известна степен и сантиментални, тъй като в именно в този е бил ситуиран легендарният 9-ти пехотен Пловдивски полк. Много от наследниците на войниците и офицерите от полка живеят в квартала. По-възрастните от тях помнят казармите и командирите, на които са се възхищавали като деца.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар