Новини Пловдив

Eксперти обсъждат новия градоустройствен план на Пловдив

На срещата присъстваха главният архитект на Община Пловдив и над 20 експерти от администрацията и фирмата-изпълнител. Предстоят още срещи преди приемането на плана.

1.07KПрегледа
Eксперти обсъждат новия градоустройствен план на Пловдив
3.5 (70%) 4 votes

На 23.01.2019 г. в административната сграда на район „Централен“ – Община Пловдив беше обсъден новият градоустройствен план на Община Пловдив. Тази първа среща за 2019 година беше инициирана от кмета на район „Централен“, Георги Стаменов, като на нея присъстваха над 20 експерти: зам.-кметът инж. Тошо Пашов, главният архитект на район „Централен“ арх. Петър Петров, директори дирекции, архитекти и инженери от администрацията. На срещата присъстваха още главният архитект на Община Пловдив арх. Юлиана Петрова и над 10 представители на фирма „Булплан“ ООД, която спечели процедурата за изготвяне на новия ОУП (общински устройствен план) на Пловдив.

 

Развитието на инфраструктурата и разширяване на зелените площи бяха фокус на обсъждането, което продължи над 3 ч. „Предстоят още срещи, преди приемането на плана. Темата е обемна, много сериозна и трябва да бъде разгледана от различни посоки. Имаме още работа,“

коментира районният кмет Стаменов.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар