Новини Пловдив

Eксперти обсъждат новия градоустройствен план на Пловдив

На срещата присъстваха главният архитект на Община Пловдив и над 20 експерти от администрацията и фирмата-изпълнител. Предстоят още срещи преди приемането на плана.

1.11KПрегледа
Eксперти обсъждат новия градоустройствен план на Пловдив
3.5 (70%) 4 votes

На 23.01.2019 г. в административната сграда на район „Централен“ – Община Пловдив беше обсъден новият градоустройствен план на Община Пловдив. Тази първа среща за 2019 година беше инициирана от кмета на район „Централен“, , като на нея присъстваха над 20 експерти: зам.-кметът инж. Тошо Пашов, главният архитект на район „Централен“ арх. Петър Петров, директори дирекции, архитекти и инженери от администрацията. На срещата присъстваха още главният архитект на Община Пловдив арх. Юлиана Петрова и над 10 представители на фирма „Булплан“ ООД, която спечели процедурата за изготвяне на новия ОУП (общински устройствен план) на Пловдив.

 

Развитието на инфраструктурата и разширяване на зелените площи бяха фокус на обсъждането, което продължи над 3 ч. „Предстоят още срещи, преди приемането на плана. Темата е обемна, много сериозна и трябва да бъде разгледана от различни посоки. Имаме още работа,“

коментира районният кмет Стаменов.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар