20 C
Пловдив
20 април, 2021

с уникален спектакъл с вход свободен на Античния театър

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от цяла ще видят пловдивчани и гости на града идния четвъртък

На 23 август, четвъртък, по повод провеждането на престижния конкурс на древната сцена на в Пловдив от 20.00 часа ще се състои уникален -спектакъл на , който е с ВХОД СВОБОДЕН за гражданите и гостите на Пловдив.  

В богатата и разнообразна програма на концерта ще бъде представено най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от всички етнографски области на България. До сега в професионалната биография на Ансамбъл „Тракия“ са вписани хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други.  Ансамбълът си е създал международно име в световната – едно уникално постижение за град Пловдив. От основаването си до днес Ансамбъл „Тракия” е явление в националната ни култура и „лице” на град Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им, закриването или със самостоятелни концерти.

 

Ансамбъл „Тракия“
Ансамбъл „Тракия“

Следващата голяма изява на ансамбъла е премиерата на най-новия спектакъл „Земята на Орфей“, която ще се състои на 29 август от 19 часа в . Билети за премиерата се продават в Билетния център пред Община Пловдив. „Земята на Орфей“ е спектакъл по проект към Национален фонд „Култура“. Един специален спектакъл от нашите земи – централни и западни Родопи, включително и Тракия, там където се смята, че Орфей е имал най-силно въздействие!

ВИЖ ОЩЕ :  Занаятчийското училище за деца започна обучението на първите записани при огромен интерес

От 20 до 25 август 2018г. Пловдив се превръща в световна столица на високоалкохолните напитки. Тогава градът ще бъде домакин на международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Експерти от цял свят ще дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и , ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 международни журналисти, енолози и вносители ще открият българската индустрия, традиции, история и култура.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив