20 C
Пловдив
16 април, 2021

Дружество на пловдивските художници връчва Годишните награди 2020 на Ивановден 2021

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

В годината на COVID пандемията ритъмът на много културни прояви се обърка и хората на изкуството, публиката и институциите трябваше да се адаптират към честите промени на обстоятелства, които преди са изглеждали трайно установени.
За първи път традиционната годишна на (ДПХ), която е част от Културния календар на Община , ще се проведе не преди, а след и Нова година.

Годишните на ДПХ за отиващата си 2020 г. ще бъдат връчени на 7 януари 2021г., по време на отвореното откриване (17-19 часа) на общата изложба на художниците – членове на дружеството в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32.
Начало 17 часа.

По думите на председателя на ДПХ Снежана Фурнаджиева:

„След ново завръщане в ограниченията на пандемия, след усилия, страх и несигурност, надеждата запазва жаждата за промяна и нова радост. И въпреки това, вече 45 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. „Гладстон“ 32 като морален стълб, който поддържа вярата, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот. Отново ще бъдем заедно с любимите приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магнетична вечер с изкуството.

Ще бъдат връчени Годишните награди за живопис, , , N форми, млад автор и Награда на Кмета, оценени от петчленно жури, включващо

  • Никола Певичаров,
  • Цвятко Сиромашки,
  • Димитър Апостолов,
  • Десислава Христозова
  • Снежана Фурнаджиева.“

    Изложбата ще продължи до 2 февруари 2021 г.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив