20 C
Пловдив
15 април, 2021

Дружеството на пловдивските художници раздаде своите за 2020 г.

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Традиционната годишна изложба на се откри навръх Ивановден’ 2021 като част от Културния календар на Община Пловдив за вече пратената в историята пандемична година. Участват над 100 автори със 170 творби – , , скулптура и N – форми, подредени в Зала “2019” на ул.”Гладстон”. Бяха обявени номинираните и наградените за 2020г. Петчленно жури определи за носител на наградата за живопис Бояна Попова, за графика – Крикор Касапян, за скулптура – Свилен Костадинов. Като млад автор е отличена Лора Пармакова.

Носител на годишната на кмета на Пловдив е Женя Бозукова.

За спасителната сила на изкуството, за надеждата на творците да имат една по-добра и щастлива година говори при откриването председателката на Дружеството . Авторите бяха поздравени от заместник-кмета по , археология и туризъм Пламен Панов:

“Надяваме се днешната проява да даде силен тласък на започващата година в културно отношение. Това е и събитие, което ознаменува огромния труд, огромната креативност на всички вас – това, което вие творихте през тежката 2020 г. И трябва да кажа, че именно вашият труд, многото изложби, които се случиха бяха един от ключовете, които ни помагаха да излизаме от тежките времена на пандемия. В моментите, в които бяхме в най-тежко състояние, ние се обръщахме към вас – пловдивските художници за надежда. Винаги съм казвал, че всяка една изложба в нашия град препотвърждава статуса му като град на художниците.”

Обичайната чаша вино беше отложена за посткарантинни дни. Изложбата може да се разгледа до 2 февруари при вход свободен.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив