Представяне на „Право на интелектуална собственост“ в Тракарт

Сдружение за правна помощ на потребителите кани на представяне на книгата „Право на интелектуална собственост“ с автори проф. дюн Цветана Каменова, проф. д-р Стефан Стефанов, д-р Мадлен Кавръкова и доц. д-р Димитър Деков.

Книгата ще бъде представена от нейните автори на 23.10.2018 г. (вторник) от 17.30 часа в Културен център  „“ в . Изданието запознава читателите с правната уредба в областта на интелектуалната собственост, а текстът е насочен към широка аудитория с интереси към проблемите на авторското право и индустриалната собственост.

Книгата ще породи любопитство и в представителите на медиите и мениджърите в изкуството, тъй като коментира случаи на използване на интелектуална собственост в съвременните комуникации, като:

  • може ли в социалните мрежи да се постави линк към страница с чуждо авторско право?
  • кой може да използва вашите снимки в социалните мрежи?
  • кои лица имат права върху музикални и филмови произведения?
  • има ли предимство защитата на интелектуалната собственост пред защитата на личните данни?

Книгата е създадена по проект „Правна защита на интелектуалната собственост: Кой има нужда от нея? Защо?“,  осъществяван с финансовата подкрепа на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (European Union Intellectual Property Office), договор 1320180013.

След представянето ще се проведе дискусия на тема „Защита на интелектуалната собственост в ерата на съвременните комуникации“, а като част от популяризацията на актуалната информация присъстващите ще получат книгата безвъзмездно.

Куратор на събитието е проф. д-р , преподавател по публични комуникации в .