Новини ПловдивСъбития

ЕVN кани всеки желаещ в Пловдив да произведе уникален шал, ползвайки своята енергия за 5 минути

2.11KПрегледа
ЕVN кани всеки желаещ в Пловдив да произведе уникален шал, ползвайки своята енергия за 5 минути
3.8 (76.67%) 18 votes

На 23 февруари (събота) и 24 февруари 2019 г. (неделя) предоставя на всеки желаещ в Пловдив възможността да изплете собствен уникален шал, ползвайки своята енергия за 5 минути. Нестандартното решение е възможно чрез специално конструираната инсталация, която ще се намира през двата дни в Пловдив:

  • 23 февруари, Мол Пловдив Плаза, (ниво 0)
  • 24 февруари, Мол Пловдив, (ниво 0).

Инсталацията включва фиксиран велосипед и плетачна машина. Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда шал. Времето необходимо за изплитането на един шал е точно 5 минути. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт.

Инсталацията вече гостува в Стара Загора  и Бургас като беше посетена от голям брой гости, a изплетените шалове бяха общо 242. С тази инициатива EVN България продължава да напомня, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар