Новини Пловдив

Горивата в Пловдив скочиха драстично

Очаква се покачването да продължи

6.37KПрегледа
Горивата в Пловдив скочиха драстично
4.8 (96%) 5 votes

Десетки пловдивчани споделиха неприятната за джоба на автомобилистите новина, че най-масово търгуваните горива – А95 и дизел, са скочили с близо 20 стотинки за литър.

Повишението на цените на някои бензиностанции се е случило рязко, при други – с постепенни темпове. Литър А95 в момента се търгува на цени между 2,32-2,40 лева, а литър дизел струва между 2,35 и 2, 43 лева. Цената на синьото гориво за сега държи цена от около 1,05 лв.

“Цените на горивото ще продължат да растат, ако цената на суровия петрол продължи да се покачва, въпреки лекото поевтиняване на черното злато през последните два дни”, коментира Самюъл Робинсън от Bloomberg.

През последните два месеца петролът отбеляза 12% ръст в цената си, което се дължи основно на липсата на доставки от Иран и засилените мерки за контрол над горивата, наложени в Америка от администрацията на президента Доналд Тръмп.

 

Коментари

Павел Петров
АвтораПавел Петров
Автор
Павел Петров е сред най-всестранно развитите репортери. Еднакво владее перото и обектива, което го прави универсален боец в журналистиката.

Вашият коментар