Прокуратурата иска отстраняване на заместник-министъра на транспорта

Софийската градска прокуратура внесе в Районния съд в София искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

На 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от него измама. Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство , насрочено за разпоредително заседание.

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя разрешителни за облекчен режим на международен товарен .

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото, към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на въпросните разрешения.

Напомняме, че през 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска обяснение на информацията, че зам.-министър на транспорта е изнудвал превозвачи.