Пътници от Бейрут влизат в България без проверка на летището

Трансферни от полет от столицата на Ливан Бейрут не са насочени за при влизането си в , респективно в Европейския съюз. За поредния пропуск в сигурността на летище София съобщи „Офнюз“, а пред „Дневник“ от аерогарата потвърдиха информацията.

Става дума за полета на авиокомпания „България ер“ от 3 септември – FB 814, кацащ от Бейрут, уточняват от пресцентъра на летището. „Допуснато е смесване на пътниците, пристигащи от „трета страна“, с вече проверени заминаващи пътници. За случая веднага са информирани компетентните органи, както и са предприети съответните административнонаказателни мерки“, съобщават още от аерогара София.

По информация на „Офнюз“, след като пропускът бил установен, е започнало издирване по кафенетата и магазинчетата на аерогарата на 40-те пътници, които трябвало да продължат пътуването си към други европейски дестинации. От тях 30 са били намерени и проверени, но други 10 са заминали за следващия си полет, без да бъдат намерени.

„Веднага след констатиране на пропуска са взети необходимите мерки, гарантиращи общите стандарти за сигурност и недопускане на пробив в сигурността“, обясняват още от пресцентъра на летището, без да отговорят на въпроса конкретно какво изискват разпоредбите за сигурност в такива случаи.