Кристиян Шкварек съди Фейсбук за цензура
Кристиян Шкварек съди Фейсбук за цензура
България

Кристиян Шкварек съди Фейсбук за цензура

Фейсбук профилът на Шкварек беше блокиран непосредствено преди кампанията за евровота

1.1KПрегледа

На специална пресконференция Кристиян Шкварек  изложи мотивите си за предприетите съдебни действия, както и подробности около проблемите с цензурата в социалните мрежи и интернет.

Ето призива на Шкварек:

Кристиян Шкварек съди Фейсбук за цензура

Уважаеми колеги,

Българската конституция гарантира правото на изразяване на мнение и разпространение на словото. Това важи с още по-голяма сила, когато изразяващият мнението си гражданин е и кандидат за европейски депутат, желаещ да представлява страната ни в Европейския парламент.

Смятам, че това конституционно мое право бе грубо нарушено в условията на ползване на социалната мрежа „Фейсбук“. При липса на каквито и да е било резонни аргументи администраторите на социалната мрежа блокираха профила ми в нея за срок от 30 дни. Смятам, че по този начин са нарушени правата ми на български гражданин и кандидат за български представител в Европейския парламент.

Като съвестен гражданин и поддръжник на правовата държава, смятам да защитя правата си по съдебен път. За целта ще подам сигнал в Централната избирателна комисия и ще заведа иск срещу компанията „Фейсбук“.

Коментари

Кристиян Шкварек съди Фейсбук за цензура
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си.При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар