20 C
Пловдив
10 май, 2021

Министерството на енергетиката обсъди с бизнеса цените на тока на свободния пазар

Вижте още

Последвай ни

17,830FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Министърът на енергетиката и заместник-министрите Красимир Първанов и Жечо Станков обсъдиха с представители на бизнеса цените на електроенергията на свободния пазар. В срещата участваха и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране , изпълнителният директор на Българската независима енергийна борса Константин Константинов, както и ръководители на държавните енергийни дружества.

Повод за дискусията бе притеснението от страна на индустриалните консуматори, че през последните дни цената на търгуваната на борсата електроенергия се е повишила необосновано.

По данни на БНЕБ средната цена на пазар „ден напред“ от началото на годината досега е около 40 евро. За сравнение в Румъния е 45 евро, в Унгария – 50 евро, а в Гърция – 60 евро.  Според анализа на борсата поскъпването през последните дни се дължи на повишени количества по оферти „купува“ на търговски участници на пазара.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на "Локомотив". Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща...

Още новини от Пловдив