, Церемония по засаждане на лалета – дарение от Холандия
, Церемония по засаждане на лалета – дарение от Холандия
България

Церемония по засаждане на лалета – дарение от Холандия

491Прегледа

ще учества в церемония по засаждане на лалета – дарение от Холандия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в церемония по засаждане на специално селектирани лалета, дарени от Холандия по повод 110 години от установяването на двустранните дипломатически отношения.

Церемонията ще се състои на 25 ноември 2019 г. от 10:00 часа в градинката „Св. Климент Охридски“ (между Софийския университет и Народното събрание).

Лалетата са от специално селектирания сорт „Сердика“. Цветовете на лалетата са като тези на българския трибагреник – бяло, зелено и червено. Сертификат за дарението бе връчен на Екатерина Захариева от външния министър на Холандия Стеф Блок по време на посещението му у нас през юни.

На церемонията по засаждането ще присъстват още столичният кмет Йорданка Фандъкова и посланикът на Кралство Нидерландия в София Берендина Мария Тен Тъшър.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар