За спешна полицейска профилактика на гетата – настояват ВМРО област Стара Загора

Стара Загора Гето
Снимка : Вестник Атака

в област Стара Загора застава напълно зад действията на полицията в и ще предложи при необходимост доброволна гражданска подкрепа при изясняването на случая, охраната на обществения ред и недопускането на нови подобни инциденти.

Снощи в Гълъбово след опит на полицията да прекрати шумно циганско празненство се стигна до практически цигански бунт с ранени полицаи. Наложи се намеса на жандармерия, а днес продължава изясняването на случая.

Именно ВМРО стои днес зад усилието на управляващата коалиция за увеличаване на щата полицаи в по-малките населени места. ВМРО отново предлага и промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да минимизират употребата на прословутото „признаване на вината“ и „съкратени производства“, които позволяват по-леки присъди. Наскоро заместник-председателят на ВМРО и евродепутат напомни, че за най-тежките престъпления  справедливо е най-вече смъртно наказание.

Патриотите от ВМРО подкрепят усилията на полицаите за справяне с инцидента в Гълъбово и във всякакви такива случаи. Само преди месеци ресорният вицепремиер подкрепи в широко дискутирана позиция всички действия на полицаите при сходен случай в Ботевград. Тогава полицията бе обвинявана в превишаване на правата и употреба на сила. Каракачанов обаче напомни, че при такива казуси е нужна именно цялата строгост на закона.

В неделя в 16 ч. Ангел Джамбазки ще направи спешна приемна срещу циганските своеволия в близост до квартал „Изток“ в Казанлък.

Междувременно, ВМРО настоява за полицейска профилактика на гетата и дава едноседмичен срок на шефа на РДВР да отговори на следните въпроси на жители на област Стара Загора:

  1. Какви са криминалните елементи и колко са в циганските махали в единадесетте общини в областта?
  2. Какви мерки се прилагат за разрешаване на последните три такива случаи – в Казанлък, Енина и Гълъбово?
  3. Какви са неговите виждания относно превенцията на следващи подобни случаи?