20 C
Пловдив
16 април, 2021

Академичният народен хор и джаз трио от АМТИИ откриха дните „ на гости в София“ в къщата-музей и галерия „Андрей Николов“

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Академичният народен и джаз трио от откриха дните „ на гости в София“ в къщата-музей и галерия „Андрей Николов“
С „Три ямболски песни“ от Милчо Василев Академичният народен хор с ръководител проф. д-р Костадин Бураджиев от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ официално откри снощи, 21 септември, двуседмичната програма „Пловдив на гости в София“ в къщата-музей и галерия „Андрей Николов“.

Произведения на Иван Спасов, Стефан Мутафчиев, Кирил Стефанов и Костадин Бураджиев изпълниха 20-те певици, а отбраната публика високо оцени таланта ми, аплодирайки ги на крака. Силни овации заслужи и Академичното джаз трио от АМТИИ – Людмил Петков – пиано, Борислав Ясенов – флейта, Алексей Ангелов – бас китара, за импровизациите върху известни джазови пиеси.

„Признателен съм на ректора на Академията по изкуствата проф. д-р за чудесните таланти, които изпрати, за да представят Пловдив“, заяви в своето приветствие домакинът Яков Джераси, по чиято инициатива се провеждат дните „Пловдив на гости в София“. Според него Градът под тепетата трябва да покаже в столицата своите върхове не само в културата, но и в икономиката. „Трябва да се стремим към постигане на световен мир по икономически начини“, убеден е г-н Джераси.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

В тази връзка по покана на г-н Джераси специален гост на събитието беше Н.Пр. Аюб Кара, президент на Икономическия център за мир, министър на съобщенията и комуникациите (2016-2019) на Израел, строител на дипломатическите отношения между Израел и ОАЕ.

След официалното откриване гостите разгледаха творбите на художника Йони Левиев и скулптора Атанас Карадечев, подредени в залите на къщата-музей и галерия „Андрей Николов“. Всеки желаещ може да посети изложбата на именитите пловдивски творци до 5 октомври.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив