20 C
Пловдив
15 април, 2021

АМТИИ получи акредитация за докторска програма в сферата на артмениджмънта и PR-а

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Националната агенция за оценяване и акредитация даде програмна акредитация на докторска програма „Артмениджмънт и публични комуникации в изкуството“ в направление „Теория на изкуствата“ в „Проф. Асен Диамандиев“-.

Официалният документ до ректора на АМТИИ проф. д-р е подписан на 5 октомври 2020 г. от председателя на НАОА проф. д-р Петя Кабакчиева.

Акредитацията с петгодишен срок поставя началото на обучение на докторанти държавна поръчка и платена форма на обучение в сферата на управлението и публичните комуникации в изкуството, което прави АМТИИ уникално висше със специфична докторска програма без аналог в страната. „Основанието за разкриване на докторската програма „Артмениджмънт и публични комуникации в изкуството“ в направление „Теория на изкуствата“ е натрупаният научен, научнопрактически и художествен потенциал на преподавателите от направлението“- се подчертава в акредитационното решение. „В АМТИИ от 16 години се извършва обучение в магистърска програма „Артмениджмънт“ и от 9 години в магистърска програма „PR на арторганизации“. Обучението в тези програми дава възможност за изграждане на добре подготвени кадри и докторската програма „Артмениджмънт и публични комуникации в изкуството“ ще e в тясна връзка, ще надгражда и ще е продължение на образователно-квалификационната степен „Магистър“. Докторската програма е изключително специфична и отговаря на нарастващата необходимост от квалифицирани мениджъри и ръководители на арторганизации и специалисти по управление на публични комуникации в сферата на визуалните и сценични изкуства“- се казва още в документа от НАОА.

ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика

Решението потвърждава качеството на целия научен и преподавателски състав в АМТИИ и в частност на преподавателите в управленските магистратури „Артмениджмънт“, „PR на арторганизации“ и „Аниматор изкуство в туризма“, които през лятото се отделиха от катедра „Хореография“ и формираха самостоятелна катедра „Теория на изкуствата“.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

Припомняме, че през 2019 г. Министерството на образованието и науката определи АМТИИ за номер едно сред всички висши в в направлението „Теория на изкуствата“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив