, Войната на копърките.  Таксиджии гонят и заплашват колега.
Новини Пловдив

Войната на копърките. Таксиджии гонят и заплашват колега.

Поредна сцена на агресия при битка за територия между таксиметрови шофьори в Пловдив.

635Прегледа

Поредна сцена на агресия при битка за територия между таксиметрови шофьори в Пловдив. От предоставените ни кадри се вижда, как мъж заплашва колегата си, че ако не освободи мястото, където е спрял ще му се случат лоши неща.

Снимащият с телефона си таксиджия е решен да даде широка публичност на случващото се и непремиримо отстоява правото си да ползва мястото за престой. Това не е сцена от война между трафиканти в Лос Анджелис, а разпра за някоя “вървежна” стоянка в центъра на града ни.

Запознати с бранша твърдят, че подобни сцени са ежедневие, а някои от “копърките” се ползват от протекциите на мутри, за да затвърждават заграбените територии.

Таксиметровите стоянки са част от общинската пътна инфраструктура и са публична общинска собственост. Всеки таксиметров водач плаща на Общината годишна такса именно, за да ползва тази инфраструктура. На кадрите има безспорни доказателства за множество нарушения на наредби и други подзаконови нормативни актове, нелоялни търговски практики, както и нарушаване на основното гражданско право да се изпълнява работно задължение. Всичко това се случва посредством заплахи.

Ето защо ние от отразихме този конфликт – за да насочим вниманието на съответните общински и държавни власти, които са длъжни да установят ред в работата на таксиметровите шофьори.

Ние също така смятаме, че деведесетте години са отминали безвъзвратно и ничий бизнес няма право да процъфтява заради това, че се налага силово на пазара. Конкуренцията трябва да води до още конкуренция и от там до по-ниска цена и по-добра услуга. Така е в европейските градове, така трябва да бъде и в Европейската столица на културата.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар