20 C
Пловдив
16 април, 2021

Дани Каназирева се срещна с посланика на Великобритания у нас д-р Роб Диксън

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

По време на разговорите Н. Пр. д-р Роб Диксън и коментираха въпроси, свързани с екологията, образованието, здравеопазването и преодоляването на последствията от епидемията от коронавирус.

„Знам, че сте работили много добре с моята предшественичка Ема Хопкинс и се надявам да продължим да работим заедно, каза посланик Диксън.
направи презентация на област Пловдив с акцент икономическия профил на региона и очерта най-важните проекти за развитието на областта.

Каназирева подчерта, че е много важно през следващите месеци да се помогне на малкия и средния бизнес по-бързо да преодолеят COVID – 19 кризата, защото са най-засегнати. Тя представи пред госта най-важните акценти от работата на Областния кризисен щаб и организацията на болниците в региона.

От своя страна Н. Пр. д-р Роб Диксън каза, че по време на карантината много хора са започнали да ценят повече природата, което е много добре и се надява на „зелено“ възстановяване след кризата.
Той припомни, че Великобритания ще е домакин на конференция на Обединените нации за климатичните промени, която ще се проведе през 2021 г.
„Намаляване на замърсяванията в региона, опазването на природата и здравето на хората са сред приоритетите в работата на областна администрация, допълни също областният управител.

И двете страни декларираха, че добрите взаимоотношения ще продължат и в бъдеще и в условията на Брекзит и COVID – 19 кризата, като при нужда ще бъде оказвано необходимото съдействие на британските граждани у нас и на българите във Великобритания.
Негово превъзходителство коментира, че достъпа до здравеопазване е едно от най-важните неща за хората.

На срещата бе коментирано и по-нататъшното сътрудничество за изграждане на Областен център за жени, жертви на сексуално насилие, който е по идея на Британското посолство. От страна на областна администрация вече се работи по него, като предстои и среща с кметовете на общините за включване в проекта.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Пловдив е сред първите градове, в който новият посланик прави официално посещение, след връчване на акредитивните си писма. Негово превъзходителство подчерта, че е останал впечатлен от града като атмосфера, и отношение

По късно днес областният управител се срещна и разговаря с посланиците на Република Индия в – Н. Пр. г-жа Пуджа Капур, Н. Пр Г-н Табо Тахе – посланик на Република Южна Африка, и Н. Пр Халид Ибрахим Емара- посланик на Египет в България.
Тя присъства на откриването на уникалната „Махатма Ганди – сила на Истината“ в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив Тех парк.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив