fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

Областният управител се срещна с посланика на Великобритания у нас д-р Роб Диксън

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,196ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

По време на разговорите Н. Пр. д-р Роб Диксън и коментираха въпроси, свързани с екологията, образованието, здравеопазването и преодоляването на последствията от епидемията от коронавирус.

„Знам, че сте работили много добре с моята предшественичка Ема Хопкинс и се надявам да продължим да работим заедно, каза посланик Диксън.
Областният управител направи презентация на област Пловдив с акцент икономическия профил на региона и очерта най-важните проекти за развитието на областта.

Каназирева подчерта, че е много важно през следващите месеци да се помогне на малкия и средния бизнес по-бързо да преодолеят COVID – 19 кризата, защото са най-засегнати. Тя представи пред госта най-важните акценти от работата на Областния кризисен щаб и организацията на болниците в региона.

От своя страна Н. Пр. д-р Роб Диксън каза, че по време на карантината много хора са започнали да ценят повече природата, което е много добре и се надява на „зелено“ възстановяване след кризата.
Той припомни, че Великобритания ще е домакин на конференция на Обединените нации за климатичните промени, която ще се проведе през 2021 г.
„Намаляване на замърсяванията в региона, опазването на природата и здравето на хората са сред приоритетите в работата на областна администрация, допълни също областният управител.

И двете страни декларираха, че добрите взаимоотношения ще продължат и в бъдеще и в условията на Брекзит и COVID – 19 кризата, като при нужда ще бъде оказвано необходимото съдействие на британските граждани у нас и на българите във Великобритания.
Негово превъзходителство коментира, че достъпа до здравеопазване е едно от най-важните неща за хората.

На срещата бе коментирано и по-нататъшното сътрудничество за изграждане на Областен център за жени, жертви на сексуално насилие, който е по идея на Британското посолство. От страна на областна администрация вече се работи по него, като предстои и среща с кметовете на общините за включване в проекта.

ВИЖ ОЩЕ :  45 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 за изминалото денонощие.
ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

Пловдив е сред първите градове, в който новият посланик прави официално посещение, след връчване на акредитивните си писма. Негово превъзходителство подчерта, че е останал впечатлен от града като атмосфера, култура и отношение

По късно днес областният управител се срещна и разговаря с посланиците на Република Индия в България – Н. Пр. г-жа Пуджа Капур, Н. Пр Г-н Табо Тахе – посланик на Република Южна Африка, и Н. Пр Халид Ибрахим Емара- посланик на Египет в България.
Тя присъства на откриването на уникалната изложба „Махатма Ганди – сила на Истината“ в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив Тех парк.

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив