fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Деца от социални услуги получиха 111 лаптопа

Вижте още

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

111 чисто нови лаптопа с лицензиран софтуер получиха деца лишени от родителска грижа на територията на Община . Преносимите компютри бяха доставени на 11 ноември и децата вече работят на тях.

Лаптопите са осигурени от Министерство на труда и социалната политика /МТСП/ по „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“.

“Благодарим на доставчика за бързата реакция. Това идва в един изключително подходящ момент, когато учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение“, коментира зам.-кметът по социални дейности .
Лаптопите са модерни, бързи и с много добри възможности.

“Децата се радват на новата си придобивка, а същевременно с това се подобрява и тяхната дигитална грамотност, защото до момента те не са разполагали с индивидуално устройство”, допълни още зам.-кметът.

Програмата на МТСП цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка. Чрез нея учениците ще могат пълноценно да участват в дистанционната форма на обучение и няма да изостават от учебния процес.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Новини от Пловдив

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Още новини от Пловдив