fbpx
20 C
Пловдив
1 март, 2021

Евелин Парасков и Съюз за Пловдив настояват: Максимална публичност на обществената поръчка за на КОЦ

Вижте още

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Община Пловдив стартира XII-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач“

Стартира набирането на бизнес планове за участие в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“. Той се организира от...

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив . Заедно със...

Последвай ни

16,772ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

В тръжната комисия за закупуването на апаратурата трябва да участват общински съветници от всички групи, предлагат от ПП “Съюз за Пловдив”.

В тръжната комисия за закупуването на на – Пловдив трябва да бъдат включени общински съветници от всички групи в ОбС, за да се гарантира максимална публичност на процедурата по ЗОП.

Това предлага от името на съветниците от „ Съюз за Пловдив“, председателят на групата , по повод на искането на управителя на КОЦ – Пловдив доц. д-р Пламен Фотев за провеждане на обществена поръчка на стойност до 5 млн. лв.

„Казусът с финансирането на линеен ускорител за нуждите на КОЦ – Пловдив трябва да бъде решен с обществен и политически консенсус. Предвид напрежението, с което се посреща всяко едно решение, свързано със здравното заведение, следва да има пълна прозрачност на процедурата за доставка и монтаж на апаратурата“, категоричен е Парасков.

Шефът на групата напомня, че заповедта за състава на комисията се издава от ръководителя на лечебното дружество доц.Фотев. „На онлайн заседание на правна комисия в ОбС той заяви, че е съгласен и би се радвал да включи съветници. Пое ангажимент и лично ще защити тази позиция на сесията на 18-ти ноември пред Общинския съвет, на която ще се изберат представители в комисията“, обясни Евелин Парасков.

Той цитира разпоредбите на чл. 51, ал 2 от правилника за прилагане на ЗОП, където недвусмислено е казано, че членове на комисия за извършване на подбор на кандидатите и на участниците, разглеждане и оценка на офертите „могат да са и външни лица“. Тази възможност беше потвърдена преди няколко години и с писмен отговор на АОП по повод на официалното запитване от ПП„Съюз за Пловдив“.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров: Девет общини готвим общ фонд за депата в Цалапица и Шишманци
ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров: Девет общини готвим общ фонд за депата в Цалапица и Шишманци

„Темата с инвестициите на общински средства в едно от най-важните здравни заведения в Пловдив е изключително деликатна. Всички сме на мнение, че онкоболните имат нужда от лечение със съвременна медицинска апаратура. Но процедурите по обществената поръчка следва да бъдат проведени по най-целесъобразния начин, като се гарантира законосъобразността на това решение. Общинският съвет е принципал на търговските дружества със 100% общински капитал, сред които е и КОЦ – Пловдив. Ето защо участието на съветници в комисията за закупуването на линейния ускорител е задължително“, коментира Евелин Парасков.

Новини от Пловдив

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Още новини от Пловдив