20 C
Пловдив
10 май, 2021

„Европейска седмица на мобилността“

Вижте още

Последвай ни

17,830FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Район „Централен“ – Община Пловдив традиционно отбелязва „Европейска седмица на мобилността“. В периода 16-22.09.2018г. администрацията заедно с частни, обществени и НПО организации е подготвила събития и активности, посветени на годишната кампания за устойчива градска мобилност с тема „Комбинирай, движи се!”.

На 15.09.2018г. от 10.00ч. администрацията на „Централен“ заедно с младежите от JCI Plovdiv канят всички желаещи граждани, частни и държавни структури в района на площада пред „Радио-телевизионен център Пловдив“.  Целта на срещата е заедно да се почисти Дановия хълм. Планирани са занимания и за най-малките: работилници за играчки от различни видове опаковки. Тя ще се състои на самия връх на хълма, пред паметника на Христо Г. Данов и ще продължи до 12.00ч.  Друго събитие за деца ще се състои на 20.09.2018 г. в Цар Симеоновата градина: администрацията на район „Централен” и РИОСВ ще проведат традиционен детски , включващ дейности и активности с цел изграждане на отговорно отношение към градската и природната среда сред подрастващите.

 

 

Детска градина „Майчина грижа“, която от 2012 година участва в европейския проект Transport learning, ще отбележи седмицата с различни събития заедно с родителите на децата.  Екипът на детското заведение насърчава използването на алтернативни начини за придвижване, както и на екологично чисти превозни средства. На 18.09.2018 г. е празникът, на който родители и деца ще дойдат с велосипеди, ролери и тротинетки. На 21.09.2018г. СУ „Свети Патриарх Евтимий“ ще бъде домакин на открит урок на тема „Моят домашен любимец“, организиран съвместно с район „Централен“ и с участието на кучето Мон. Фирма „Максбайк“ подава ръка и дарява иновативни стойки за велосипеди, които ще бъдат монтирани на няколко места в „Централен“ тази есен. За добрата информираност на служители, граждани и институции районната администрация провежда срещи с учебни , публикува материали на своя сайт и в социалните мрежи на район „Централен“.

Кампанията „Еврмаопейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия и начини на придвижване. В кампанията могат да се включат общини, , НПО, организации и всеки, който иска да покаже как промотира устойчивото придвижване.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

Община Пловдив издаде разрешение за за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща...

Още новини от Пловдив