20 C
Пловдив
15 април, 2021

Георги Титюков и Красен Кралев откриха Европейското първенство по колоездене на писта в

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Министърът на спорта , заедно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” , вицепрезидента на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятников и президента на БФ „Колоездене” Драгомир Кузов, откриха Европейското първенство по колоездене на писта, което се провежда в от днес до 15 ноември.

„От мое име и от името на кмета ви приветствам с „Добре дошли в най-стария жив град на Европа с най-новата и модерна колоездачна зала. Надявам се да запомните престоя си и да се убедите в условията, които градът предоставя, за да се видим отново в следващите години. Убеден съм, че някои от вас ще изберат Колодрума и за подготовка за следващи състезания и ще се завърнат в ”, заяви в приветствието си заместник-кметът Георги Титюков.

Кметът Здравко Димитров, който се бори с инфекция от COVID-19 получи задочно оригинален подарък от Европейската федерация за положените усилия при организирането на първенството. Александър Гусятников връчи на неговия заместник ръчно изработена камбанка с герба на Пловдив, която се използва в състезанията за оповестяване при навлизането във финалната обиколка.

„Да организираш такова състезание в условията на пандемия е почти непосилна задача и съм горд, че Община Пловдив съвместно с Българската федерация по колоездене се справи с нея. Нека това първенство даде началото на връщането на славата на българското колоездене”, пожела при откриването министърът на спорта Красен Кралев.

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

В надпреварата участват над 20 от водещите колоездачни нации в Европа, като в екипите на отделните страни са включени дузина европейски и световни шампиони.

На шампионата ще бъдат раздадени общо 22 комплекта медали в 11 различни дисциплини при мъжете и жените, а състезанието в Пловдив е последна преди Олимпиадата в Токио догодина.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив