Каназирева: Независимата експертиза за технологията на работа в биоцентралата в Труд посочва нарушения

Готова е независимата , която областният управител възложи във връзка с биоцентралата в село . От години населението на селото се оплаква от силните миризми, протестира и сигнализира институциите, включително и Областна администрация.

„В експертизата са посочени редица нарушения и несъответствия, относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по храните. Ще бъде извършена проверка по посочените проблеми в експертизата, която ще разпоредя още днес, с кратки срокове за изпълнение. Съвсем скоро ще сме готови с решение и ще поискам среща с хората от с. Труд. Ще вземем всички необходими мерки, за да бъде защитено здравето на местното население, коментира Каназирева след проведената първа работна среща и разглеждане на експертното становище.

В срещата участваха областният управител, енергийният експерт проф. Атанас Тасев, експертът по биоцентрали – инж. Александър Воденичаров, директорът на , представители на екоинпекцията и от страна на областна управа – инж. Йордан Кюмюрджиев и инж. .

„За всички е ясно. Налице е проблем и трябва по най-бързия начин да бъде решен. В тази връзка ще се срещнем и със собствениците на Централата за биогаз , допълни областният управител.