Електрическите тротинетки нямат разрешително, спират ги до уреждане на документите

Стотици моторни превозни средства тип „електрическа тротинетка“ бяха разположени на множество улици и площади на територията на Община Пловдив днес. Оказа се, че фирмата, която ги стопанисва няма разрешително за това, нито е представен и приет регламент за тяхното използване.

Това установи проверка на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета . На 28 септември на имейла на Община Пловдив е получено уведомително писмо за плановете на компанията за стартиране на дейност в град Пловдив, без да са предприети някакви последващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи дейността на компанията.

“Пловдив има нужда от алтернативни и екологични методи на придвижване, ние подкрепяме този вид услуга и ще се радваме да я предоставим за ползване на пловдивчани, но правилата важат за всички и трябва да бъдат спазвани. Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснен и техните намерения и обстоятелствата за незаконно предприетите от тях действия и да намерим решение”, коментира кметът Здравко Димитров.