20 C
Пловдив
15 април, 2021

Електрическите тротинетки нямат разрешително, спират ги до уреждане на документите

Вижте още

Последвай ни

17,707FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Стотици моторни превозни средства тип „електрическа тротинетка“ бяха разположени на множество улици и площади на територията на Община . Оказа се, че фирмата, която ги стопанисва няма разрешително за това, нито е представен и приет регламент за тяхното използване.

Това установи на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета . На 28 септември на имейла на Община е получено уведомително писмо за плановете на компанията за стартиране на дейност в град Пловдив, без да са предприети някакви последващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи дейността на компанията.

“Пловдив има нужда от алтернативни и екологични методи на придвижване, ние подкрепяме този вид услуга и ще се радваме да я предоставим за ползване на пловдивчани, но правилата важат за всички и трябва да бъдат спазвани. Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснен и техните намерения и обстоятелствата за предприетите от тях действия и да намерим решение”, коментира кметът .

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив