fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

На церемония в Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма“

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,197ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма“ на областния управител , на генерал-майор - командир на СКСО и началник на Пловдивския гарнизон, на кметовете на общините Садово и Хисаря -Димитър Здравков и инж. Пенка Ганева, на бившия кмет на Първомай и представител на „Тракия-икономическа зона-Пловдив Ангел Папазов и на 82 годишната Мария Главчева-председател на организацията на ветераните в Хисаря.
Церемонията се състоя в . Отличията се присъждат по решение на Централния управителен съвет на СВВБ и бяха връчени от члена на ИБ на ЦУС на СВВБ Атанас Хаджиев. По думите му в областта ветераните от войните са все по-малко и са на възраст от 95 до 105 години. Той подчерта, че жеста е израз на благодарност от всички тях за помощта, която им е оказвана през годините.

Областният управител благодари за признанието и допълни: „За мен е огромна чест. В мое лице имате не само партньор, а и приятел“

Ген.-майор подчерта, че това признание е преди всичко и задължение за съвместна работа и през следващите години и го оценява по достойнство.

С благодарност и признателност приеха медалите и кметовете на Садово и Хисаря, като подчертаха, че ще продължат да помагат на организациите по места.
Като наследник на ветерани Ангел Папазов също заяви своята ангажираност към организацията.
„Докато сме живи, докато дишаме, ще работим“. С тези думи прие отличието Мария Главчева от Общинския съвет на ветераните в Хисаря.

ВИЖ ОЩЕ :  Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив