Животни в града

Много често във Facebook групата ни „Забелязано в Пловдив“ нашите членове забелязват интересни диви . Градът ни, макар и разрастващо се население и строителство, все още е дом на много и различни животински видове.
Славчо Айдаров сподели с нас снимка на голям бръмбар, който се оказа от вида нилска водоплавка. Много хора твърддят, че ухапванията от това животно са доста болезнени. , Животни в града

Татяна Еминова пък е фотографирала таралеж под терасата си.

, Животни в града

Атанас Попов е заснел клип, на който се вижда добре прикрита в храстите голяма змия в коритото на р. Марица. Предполагаме, че това е голям смок, който вече се подготвя за периода на хибернация, който му предстои.

Като добавим многото сигнали за лисицата на гребната база, която се превърна в медийна сензация и още много снимки на птици, гризачи и редки видове насекоми и пеперуди, Пловдив е все още е хабитат за много диви животни.

Цялото това биоразнообразие трябва да ни накара да се замислим за начина по който се отнасяме към природата. Да си зададем въпроса дали искаме да запазим цялата тази фауна. От нашата намеса зависи бъдещето на животинките