Защо не чистим в Пловдив през цялата година

Снимка: Росица Алмалиева - Пловдивско люпене на семки

За втора поредна година район „Централен“ – Община и JCI Plovdiv съвместно ще вземат участие в Световния ден на почистването. Денят е 15 септември събота, а за сборен пункт е определен площадът пред Радио-телевизионния център, Пловдив.

„След миналогодишната ни акция, която се проведе на хълма Бунарджика, тази година се насочваме към друг любим хълм на пловдивчани – Дановия хълм. Кампанията по почистването ще се състои между 10:00 и 12:00 часа,“- коментират от НПО организацията.

“Световен ден на почистването” е кауза, която има за цел да обедини участници от над 120 страни по целия свят, имащи за цел да почистят местата на които живеят. До момента в кампанията са се включили над 1 350 500 . Тази година се очаква в инициативата да се включат над 120 страни и милиони доброволци.

Мащабността на събитието предизвика коментари и в нашата група:

Защо не чистим в Пловдив през цялата година » Новини Пловдив » да изчистим България за 1 ден

Повечето от потребителите са на мнение, че да се чисти само един ден в годината е безумие. Това е кампания претекст да се покаже колко голям в действителност е проблемът със замърсяването в цялата страна.

Както казват хората в групата, замърсяваме 364 дена в годината и на 365-ия решаваме да чистим. Ако всеки от нас, всеки ден чисти около дома си, тази кампания ще остане без смисъл.