20 C
Пловдив
16 април, 2021

Зооветеринарният комплекс стана домакин на вълнуващо състезание с кучета

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

За първи път в Зооветеринарния комплекс се проведе спортно състезание на . То се организира от Аджилити клуб със съдействието на Община . На място няколко четириноги показаха различни умения по преминаване през препятствия, тунели, мостчета и всичко каквото са научили заедно със своите стопани.

Любовта променя животните и доказателство за това е кучето Дара, спасено от улицата, благодарение на добрите грижи на своята стопанка Яна. Макар че не е породисто, то показа колко добре може да се справя в състезанието, като преминава успешно през трасето.

От началото на годината до момента 100 кучета са осиновени, а още 85 чакат в приюта да станат част от нечие семейство на добри хора. Миналата година

„Зооветеринарният комплекс“ отчита рекорд в броя на осиновените или това са общо 150. Одомашняването е безплатно, новите стопани трябва само да го регистрират в районното кметство, като са освободени от плащането на такса.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Празникът, организиран днес, е по повод Международния ден за защита на животните, който Община Пловдив организира за пети пореден път.

„Надявам се все повече животни от улицата да намерят своите стопани“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Първите три най-добри кучета, показали най-добър резултат, бяха наградени с лакомства от фирма  „Роял Канин България“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив