20 C
Пловдив
16 април, 2021

Нови ръководители на ОП „Чистота“ и на ОП „Градини и паркове“

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът Здравко Димитров днес оповести промени в ръководството на две ключови общински предприятия – ОП „Чистота“ и ОП „“.

Новият директор на ОП „Чистота“ е . Той поема поста от Николай Георгиев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на за кмет на район „“.

„Очаквам от г-н Георгиев да оптимизира работата на общинското предприятие чрез закупуване на нова малка механизация, за да освободи човешки ресурс, който да се включи по-ефективно в почистването на града“, заяви кметът Здравко Димитров. Той съобщи, че предстои осигуряване на нови 200 контейнера, които да бъдат разположение където има нужда.

„Ще продължа да работя с настоящия екип, за да има приемственост и ще използвам техния професионализъм и натрупан опит“, заяви Димитър Георгиев.

Веселин Козарев като директор на ОП „Градини и паркове“ поема поста от Георги Николаев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на за кмет на район „Северен“.

„Познавам работата на Веселин Козарев, който е един млад и отговорен човек. Очаквам ясни и активни действия от него за подобряване на Зелената система на града“, заяви при представянето кметът.

От своя страна Козарев допълни, че предстои да привлече като експерти ландшафтни архитекти и специалисти, с които да бъде направен анализ на настоящата ситуация. Негов приоритет ще бъде озеленяването и обновяването на междублоковите пространства, изграждането на нови паркове и механизиране на част от дейностите.

В отговор на въпрос дали остава на дневен ред сливането на двете предприятия, кметът коментира: „Тази структурна промяна не получи подкрепа от по-голяма част от общинските съветници и затова и не може да бъде приложена, но част от идеите ни за по-кооперативна работа между двете предприятия, ще бъдат въведени от новите директори.“

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Кратки биографии на двамата директори

Димитър Георгиев

от началото на годината до момента е зам.-директор на общинското предприятие. В периода от 2016 г. до 2019 г. е главен експерт „Сигурност и отбрана“ в в Пловдив. Преди това три години отговаря за сигурността на летище „Пловдив“. Има опит и в частния сектор във фирма за транспорт и логистика.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

Завършил е Колеж по икономика и администрация по специалност свързана със сигурността и отбраната. Специализирал е във Военна академия „Г. С. “, Държавния департамент на САЩ, притежава сертификати, свързани със сигурността на въздушния транспорт.

Веселин Козарев

има 10-годишен административен опит като началник-отдел „Координация и европейска интеграция“ в Областната администрация, а в предишния мандат беше зам.-кмет на район „Централен“ с ресори образование, социални дейности, ред, сигурност и интеграция.

Завършил е „Бизнес администрация“ в Европейския колеж по икономика и управление – Пловдив, а магистърската си степен по специалността „Корпоротивно управление“ защитава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Допълнително специализира в Института по публична администрация „Подобряване на вътрешните процеси в администрацията чрез е-управление“.

Той е общински съветник от групата на „Съюз за Пловдив“, но още днес е предприел необходимите стъпки за излизане от състава на .

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив