fbpx
20 C
Пловдив
1 март, 2021

ЧУДО! „Колодрума“ започва да се ползва от колоездачи! Имаме и снимки! НАИСТИНА!

Вижте още

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Община Пловдив стартира XII-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач“

Стартира набирането на бизнес планове за участие в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“. Той се организира от...

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив . Заедно със...

Последвай ни

16,770ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ е на път да стане предпочитана зала за подготовка на много национални отбори по колоездене на писта от цяла Европа. Това заяви Драгомир Кузов – президент на българската федерация по колоездене след проведеното преди дни Европейско първенство по колоездене на писта.

„Колодрума“ е оставил отлични впечатления сред всички състезатели, треньори и технически лица и веднага след приключване на шампионата са постъпили и първите заявки за подготовка на национални отбори в Пловдив.

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето – Италия. Съседните ни балкански страни също искат да провеждат подготовката на своите състезатели тук, допълни още Кузов.

Отлична оценка са поставили и от щаба на отбора на Великобритания, където има няколко покрити колодрума. Британците са сравнили залата в Пловдив с тази в Манчестър, която се смята за една от най-добрите в света.

„Получихме специални благодарности от всички участници. Те бяха впечатлени от условията, които предлага зала „Колодрума“ и от организацията на първенството от страна на Община Пловдив. Общото мнение е, че се е получил много сериозен шампионат в невиждани досега условия на пандемия, а испанските медии не спират да пишат за първенството“, заяви Драгомир Кузов.

За пръв път от 30 години на европейско първенство присъства представител на Световната федерация в лицето на Винсен Жак, директор „Международни отношения“, който също се е ангажирал до помогне на възраждането на този спорт в България.

„Много съм доволен, защото първенството изпълни основната си роля – да покаже на европейското колоездене с каква модерна зала разполага Пловдив. Това бе и основният ни замисъл с кмета още на първите разговори за домакинство на шампионата в началото на годината – да презентираме „Колодрума“ пред цяла Европа и да поканим тук водещи отбори да провеждат своята подготовка“, заяви след шампионата заместник-кметът по спорт на Пловдив Георги Титюков.

ВИЖ ОЩЕ :  Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско
ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров: Девет общини готвим общ фонд за депата в Цалапица и Шишманци

Той е имал много ползотворна среща с вицепрезидента на Европейската федерация Александър Гусятников и с генералния секретар Енрико дела Каса, на която е присъствал и Винсен Жак. Гостите са посетили спортния комплекс „Отдих и култура“ и са останали впечатлени от условията там, а президентът на Българската федерация Драгомир Кузов се е ангажирал лично да съдейства още от следващата учебна година в Спортното училище „Васил Левски“ да бъде разкрита паралелка с профил колоездене.

Новини от Пловдив

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Още новини от Пловдив