Култура в реално време

Интернет и социалните мрежи  промениха света, в който живеем.

Днес голяма част от ежедневните  активности протичат онлайн – кореспонденцията, банкирането, потреблението, медиите, дори и любовта. Бизнесът и предприемачеството са немислими, без да използват възможностите на интернет и социалните медии.

Същото важи в пълна сила и за културата

Ако преди време да отидеш на театър, кино или концерт веднъж месечно, те е правело човек, който се интересува от , то днес това би било крайно недостатъчно. В динамичния свят на технологиите има безброй възможности да изживееш културата.

Визуализирай това

   Стриймът на видеосъдържание е една от  най-популярните дейности в интернет. С изключителни темпове тази технологична  възможност прави светa ни много по-достъпен. Тенденция, която е напълно необратима. Колкото и да се страхуват някои хора от прозрачността от предаването ,  толкова повече изглежда, че има какво да не покажат. Теорията за „плоският свят“  на трикратния носител на „Пулицър” – журналиста Томас Фрийдман все повече придобива реално измерение и прави животa ни технологично семпъл и достъпен, а информационно сложен и  съдържателен. Голямата база онлайн  данни прехвърля конвенционалните общности  в интернет пространството, като същите имат възможност да се интересуват и да обработват в пъти повече информация, която ги интересува.

Пловдив на живо

    Нашият град е Европейска столица на културата през 2019г. Преди да спечелим този приз, Пловдив винаги е бил средище на одухотворени хора – артисти, поети, , журналисти. Културните мероприятия тук винаги са  повече, отколкото във всеки друг град в България. В момента календарът на събития е препълнен и много често не остава време да посетиш всичко, което си набелязал. С правилни и професионални методи има възможност всичко това, което се случва в града ни, да бъде споделено с възможно повече хора от цял свят. Безспорно, при правилна употреба, интернет платформите предоставят най-ефективните начини за популяризиране на Пловдив и нещата, които се случват тук. В момента в града ни се провеждат много културни мероприятия. Много от тях са посещавани, а други не. Плакати по стените на изоставени къщи не са метод за реклама от 21-ви век. Също така редно е дадени събития да бъдат мултиплицирани многократно и те да достигнат до хора, които не са традиционно част от културната общност.

Правим ли го?

   Ние от zabeliazanovplovdiv.com вярваме, че всичко това е възможно. Сигурни сме, че всичко това, за което говорим е настоящето, а не бъдещето и искаме да бъдем в час със световните тенденции. За да е възможно споделянето на повече културно видеосъдържание, е необходима  помощта и участието  на всички нас. Останалото е въпрос на право, технологии и диалог с правилните хора. Какво означава да споделяме  на живо максимално много събития от нашия град  за отделните институции, политици, компании? Ние не знаем, но за нас това означава да се наслаждаваме повече на Пловдив и да живеем информирани и пълноценно в реалността.