Музиканти от оркестъра на Миланската Скала откриват есенното издание на “Дни на музиката в Балабановата къща”

На 16 септември, неделя, в 19 часа в Дом на културата “Борис Христов”, “Струнен квартет ПАГАНИНИ”, съставен от членове на един от най-известните оркестри в света LA SCALA – MILANO ще открие есенното издание на фестивала “Дни на музиката в ”.

Водачът на ансамбъла – Франческо де Анджелис е определян от критиката и публиката като един от най-изтъкнатите музиканти на нашето време. През 1998, участвайки в международен конкурс, той е избран от Маестро Рикардо Мути за концертмайстор както на Оперния, така и на Симфоничния оркестър на Миланската Скала.

 

Музиканти от оркестъра на Миланската Скала откриват есенното издание на “Дни на музиката в Балабановата къща” » Новини Пловдив » LA SCALAЗа гостуването си в четиримата виртуози са избрали емблематична програма от шедьоврите в италианската съкровищница – великия романтик Верди, чийто мелодичен гений и до днес вълнува меломаните в цял свят, и магьосника на цигулката Николо Паганини – с двата великолепни струнни квартета, истинско пиршество за публиката от времето на създаването им до днес.

Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим, както и в Билетен център – Пловдив и в Мюзик център на ул. “Отец Паисий” 3.

 

Фестивалът е част от Културния календар на град Пловдив за 2018 година и се осъществява с подкрепата на Фондация “”, Община Пловдив, Общински институт “”, .