20 C
Пловдив
16 април, 2021

Община Пловдив ще стартира отново поръчката за саниране на 5 жилищни блока

Няма опасност да загубим средствата, ще приключим с изпълнението в рамките на настоящия програмен период, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив ще обяви отново обществената поръчка за подобряване на енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по Оперативна програма „“. Поръчката е на стойност от 3 млн. лева без ДДС и обхваща 5 големи жилищни блока в четири от районите на Пловдив.

Проектът „Проектиране и изпълнение на СМР в рамките на проект „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I етап“, включва следните обекти:

  • Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пловдив, ул. „Иван Стефанов Гешев“ № 30, район „”;
  • Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пловдив, бул. „България“ № 196, район „”;
  • Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пловдив, бул. „България“ № 45, 47, район „Северен”;
  • Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пловдив, бул. „Васил Априлов“ № 83-91, район „”;
  • Многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Пловдив, ул. „Жеравна“ №1, 3, район „Източен”.

Зам.-кметът по строителство обясни прекратяването на поръчката и повторното й възлагане с несъответствия между нормативната уредба и заложените критерии от възложителя. В мотивите е записано, че заложените критерии в поръчката е строителите да имат право да осъществяват първа група, четвърта категория строителство, според правилника. „Това обаче е закононарушение, тъй като сградите, които трябва да се санират са първа група, трета категория. Общината като възложител не може да промени изискванията в процеса на поръчката, затова трябва да бъде прекратена“ , обясни Пламен Райчев. Той обаче е категоричен, че веднага след като изтече десетдневният срок за обжалване на прекратяването, ще се премине към обявяване на нова със същите обособени позиции и средствата няма да бъдат загубени.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

„Разбираме, че хората от петте жилищни блока се притесняват, но ги уверявам, че нямат основание, блоковете им ще бъдат санирани в рамките на този програмен период“, заяви още Райчев. Той подчерта, че в същото време не би допуснал заради грешка в документацията Община Пловдив като възложител да загуби част от безвъзмездната помощ. Зам.-кметът е провел консултации и разговори с Управляващия орган на ОП „“, откъдето също са споделили неговите опасения и това е наложило прекратяване на поръчката.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив