20 C
Пловдив
15 април, 2021

Апел на Областния управител

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Вече виждам как се търсят всякакви начини,  да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените за нощните . Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки. Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно  и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата.  Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи.  Всичко опира до самосъзнание, а именно  като  граждани да спазваме няколко прости правила – да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване.

Напълно против съм за пълно затваряне и въвеждането на вечерни часове, защото това ще нанесе голям удар върху икономиката ни, а и ще доведе до огромна паника и всеобща психоза. А и истината е, че  когато липсва и елементарна отговорност – лична и колективна, нито една мярка няма да е ефективна. Мерките в са най-леките в Европа, но и дори и тях не спазваме, и по този начин нанасяме вреда както върху самите нас, така и върху икономиката и здравната си система. Вече съм разпоредила , но няма как да сложим полицай до всеки един.  Отговорността е обща.  Затова отново апелирам за  отговорност и спазване на  мерките!

ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика

За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици.

Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия.

Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло.

Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми.

Нашите семейства също имат нужда от нас.

Бъдете здрави!

Областен управител на

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив