20 C
Пловдив
16 април, 2021

Откриха обновените кортове на Младежкия хълм

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът на Община Пловдив хвърли жребия за първия официален мач след откриването на обновените кортове на Младежкия хълм.
На корт № 2 в среща от втория кръг на провеждащия се турнир „PLOVDIV CUP 2020“ излязоха първата ракета на тенис клуб „“ Илиян Радулов и румънецът Ливиу Попирлан, като жребият бе благосклонен към госта, получил правото първи да сервира в мача. Въпреки това пловдивчанинът спечели двубоя убедително за по-малко от час с 6:0 и 6:0.

Преди това Здравко Димитров, вицепрезидентът на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов, инвеститорите Атанас Рогачев и Христо Христов прерязаха лентата на обновеното съоръжение.

„Ще го кажа кратко и ясно: така се прави. Това, което виждаме сега тук, ще се използва от нашите деца, както и от нас самите. Община Пловдив ще продължи да помага на всички, които инвестират в спорт и в спортна , защото това е нашето бъдеще“, заяви при откриването кметът на Пловдив.
Комплексът се състои от шест корта, трибуни, съблекални и бани, както и помещения за треньори и помощен персонал. Община Пловдив с решение на дари павета за алеите покрай кортовете. Монтирано е 800 лукса, което дава възможност да се играе и до късно вечер.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Инвестицията надхвърля 700 000 лева, а инициативата за мащабната реконструкция е на група пловдивски бизнесмени, сред които са Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив