Община Пловдив засилва контрола за спазване на мерките срещу COVID-19

Областна дирекция на МВР

Екипи на Областна дирекция на МВР, Общинска полиция, и започват съвместни проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID – 19. Решението за това бе взето по време на онлайн заседание на Общинския кризисен щаб.

Ще се следи за ненарушаване на предписанията на Министерство на здравеопазването, Областния и Общинския кризисен щаб. Патрулите на сектор „Общинска охрана“ ще контролират зоните на , пешеходния мост на , кв. „“, Стария град и автобусите на .

„За последните 20 дни в обществения транспорт сме проверили 1306 превозни средства, като са съставени 71 предупредителни протокола“, посочи Костадин Костов, началник сектор „Общинска полиция“.

Отделно шест екипа от служители на полицията, ПОИ и общинска охрана ще правят допълнителни проверки във всеки един от районите на Пловдив, като ще следят за изпълнение на мерките в магазините, заведенията, обществените сгради – за дистанция, за да няма струпване на много хора на едно място и за носене на предпазни маски на лицето. Ще се съблюдава и дали се осигурява необходимото разстояние между масите в заведенията за хранене и изпълнение на решението за работно време до 23.30 часа.

„При явно неспазване на мерките, ще наложим сериозни наказания“, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев. По думите му проверките ще се извършват по различно време, включително и през почивните дни.