fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Обновяват 13 пешеходни пътеки и това е новина за Пловдив!

Вижте още

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община ще обнови 13 върху паваж на няколко възлови места из града в близост до . Това съобщи заместник-кметът . Стойността им е близо 30 000 лева и за целта вече е проведена .

Първата такава пешеходна пътека вече е поставена – до ОУ „Алеко Константинов“ на ул. Преслав“.

„Политиката на Община Пловдив е да осигурим по-безопасното придвижване по улиците на града, а дълготрайното обозначаване на пешеходните пътеки, тип „зебра“, върху паваж, ще допринесе за това“, посочи заместник-кметът Тодор Чонов. Той уточни, че гаранцията за запазване на целостта им е 1 година.

Останалите места, където ще бъдат положени подобни пешеходни пътеки, са на „Брезовско шосе“ до НУ „Христо Ботев“, ул. „Арх. Камен Петков“ до Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Копривщица“, ул. „Царевец“ и „Солунска“, „Чорлу“, ул. „Михалаки Георгиев“ , ул. „Георги Кондолов“, ул. „Любен Каравелов“ и на ул. „“ до сградите на училищата и Административния съд.

През лятото пешеходна пътека със същата технология беше положена експериментално на ул. „Иван Шишман“ до Източната порта на Филипопол.

„В момента тя е в много добро състояние и това ни дава основания да положим същите и на други места. Според метеорологичните условия в най-скоро време ще обновим и на останалите планирани места“, уточни инж. Пламен Вълков, директор на ОП „“.

ВИЖ ОЩЕ :  По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив - Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

В сравнение до момента боята върху паважа успяваше да се задържи само за броени дни поради естеството на настилката. С новата френска технология животът им е до 2 години.

 

Новини от Пловдив

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Още новини от Пловдив