fbpx
20 C
Пловдив
6 март, 2021

Становище на Община Пловдив – относно – МБАЛ „Св. Мина“

Вижте още

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Последвай ни

16,863ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив подкрепя предложението на Областния оперативен щаб за създаване на Ковид болница на територията на Пловдив като център на областта. Във връзка с писмо, получено от Областния управител Дани Каназирева на 06.11.20 г. за преобразуване на МБАЛ “Св. Мина” в Ковид болница, зам.-кметът , в качеството си на временно изпълняващ длъжността кмет, подготви писмо до всички общински лечебни да предоставят списък от медицински служители, които желаят да бъдат командировани в бившата Първа градска болница.

Община Пловдив обаче е обезпокоена от настоящата ситуация в общинската болница, защото в момента тя не разполага с необходимия персонал и оборудване, за да поеме средно тежки случаи на заболели от Ковид-19 пациенти.

В тази връзка бе възложено на директора на лечебното заведение проф. д-р Петър Петров да предостави доклад за кадровата обезпеченост на болницата, за необходимата и консумативи и план за поетапно трансформиране на отделенията. Освен това той трябва да подготви и втори доклад, който да включва разчет на необходимите разходи, които следва да бъдат направени, за да се обезпечи безпроблемно функциониране на болницата като инфекциозна за цялата област.

Предвид пандемичната обстановка бюджетът на общината е силно напрегнат, събираемостта на приходите не е в очаквания обем, антикризисните мерки го натовариха допълнително, затова няма как да покрие разходи за обслужване на пациенти от областта и най-близките общини „“ и „“. Затова Община Пловдив очаква преобразуването на МБАЛ „Св. Мина“ да се извърши съобразно чл. 94, ал. 2 на Закона за лечебните заведения. Според него в условия на природни бедствия, епидемии и други извънредни обстоятелства, разходите на лечебните заведения се възстановяват от държавата с решение на Министерския съвет.

ВИЖ ОЩЕ :  Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово
ВИЖ ОЩЕ :  По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив - Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Двата доклада ще бъдат своевременно представени на Областния оперативен щаб за предприемане на последващи действия и гарантиране на безпроблемното функциониране на болницата.

Новини от Пловдив

Млади еколози и пътни полицаи засадиха заедно дръвче в двора на ОУ „ Христо Ботев“ в Крумово

Стартът на инициативата „Да пазим живота и да създаваме живот , бе даден само преди няколко седмици от директора...

Още новини от Пловдив