20 C
Пловдив
15 април, 2021

Вече ще сигнализират сектор „Пътна полиция“ за по кръстовищата

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Сигнали за шофьорите, които нарушават правилата за движение по пътищата, ще бъдат предавани своевременно на сектор „Пътна полиция“. Това стана ясно от среща на заместник-кмета по „ с представители на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи и служители на ОД на МВР – Пловдив.

„Оператори на общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ще следят за недобросъвестни водачи на моторни превозни средства и ще информират МВР в най-кратък срок“, обясни Тодор Чонов.

На нарушителите ще им бъде наложена глоба за преминаване на червен сигнал на светофара, шофиране без колан, за спиране на автобусни спирки или на други забранени места до кръстовищата, за говорене по мобилния телефон и други.

Съгласно проекта за интегриран в Центъра за управление на трафика има работна станция за служители на сектор „Пътна полиция“ и благодарение на съвместната им работа с общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ще се обърне по-сериозно внимание на нарушителите на правилата за движение по пътищата.

„Благодаря на гражданската позиция на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи относно санкциите срещу нарушенията на пътя. Ще продължим да взимаме предвид техните добри предложения и в бъдеще“, посочи Тодор Чонов по време на разговорите.

Той припомни, че преди десетина години е имало предложение от Националната асоциация на общините в Република за създаване на единна система за разполагане на камери, засичащи превишена скорост на автомобили. В идеята е било заложено част от приходите да се разпределят в републиканския и в местния бюджет, но това все още не е факт.

ВИЖ ОЩЕ :  Възстановяват Алеята на космонавтите на Бунарджика
ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

„Надявам се добрата координация и съвместна работа на институциите да накара хората да спазват повече правилата за движение по пътищата, защото и секунда невнимание може да коства животът и здравето на хората“, заключи Тодор Чонов и призова за повече отговорност, толерантност и уважение от страна на всички участници в движението.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив